Portfolio

Hier de belangrijkste projecten en klanten. We hebben het oude overzicht bewaard.

ISRIC SoilInfo App (2014-2015)

Mobiele app voor Google Android en Apple iOS apparaten. Als extraatje ook maar de (iets beperktere) webversie online gezet.

Techniek: HTML5, PhoneGap/Cordova, CoffeeScript, Backbone.js, jQuery, Python/Django

Daarnaast: interactie-ontwerp, user interface ontwerp, grafisch ontwerp (inclusief logo)

Artis Micropia.nl (2015)

Technische audit (inclusief rapportage met adviezen) van de nieuwe website van Artis, in samenwerking met Fabrique en hosting provider Webslice. Doorlichten van front-end, back-end en hosting voor wat betreft performance, codekwaliteit en onderhoudbaarheid.

Techniek: Python/Django, HTML5, Amazon EC2/S3/CloudFront

Kawasaki Bike Configurator (2012-2015)

Europa | Verenigd Koninkrijk | Frankrijk | Italië | Spanje | Zwitserland (Duits) | Zwitserland (Frans) | Oostenrijk | Zweden | Polen

Samen met inbound marketing (jaja) bureau DLVR (project), Jasper Fassaert (vormgeving) en TargetPress (fotografie) maakten we voor Kawasaki Motors Europe de meest uitgebreide motorfiets-configurator ter wereld. Helemaal op basis van onze HTML5 app-architectuur staat deze app volledig op zichzelf. Het onderliggende CMS ondersteunt bijna 40 landen met één of meer talen per land en bevat honderden onderdelen met hun afhankelijkheden en kleurvariaties. Supersnelle en betrouwbare wereldwijde hosting op Amazon's Content Distribution Network CloudFront.

Techniek: HTML5, CoffeeScript, Backbone.js, jQuery, Amazon S3 + CloudFront, Python/Django

Daarnaast: interactie-ontwerp, organisatie van de "asset workflow" voor het vele beeldmateriaal, ondersteuning van 60+ internationale Kawasaki-medewerkers, internationalisatie Django CMS inclusief gebruikersrechten per land

ISRIC WOSIS worldsoilprofiles.org (2012-2014)

Onze eerste bijdrage aan de wetenschap en meteen de meest complexe site waar we ooit aan werkten. Juist daarom zijn we extra trots dat het volledige interactie-ontwerp van onze hand komt. Tienduizenden bodemprofielen wereldwijd worden met Google Maps getoond. Bodemwetenschappers kunnen met sjablonen bodemprofielen ingevoeren of langs verschillende dimensies bekijken. Grafieken voor bodemvochtigheid worden getekend met HTML5 Canvas. Bijna volledige internationalisatie in meer dan tien talen, inclusief Mandarijn, Russisch, Arabisch en Hindi. Sinds begin van 2013 werkt de site bijna volledig met onze HTML5 app-architectuur en is daarmee in principe geschikt for off-line mobiel gebruik.

Techniek: HTML5, Google Maps, CoffeeScript, Backbone.js, jQuery, PostGIS+GeoDjango, Python/Django

Daarnaast: interactie-ontwerp

Kawasaki Z800 (2013)

Samen met leadgeneratie bureau DLVR voor Kawasaki Motors Europe een uitgebreide actiesite voor meer dan tien landen (en in nog meer talen) over de nieuwe Kawasaki Z800 motorfiets, die je van alle kanten kunt bewonderen. Veel foto's en filmpjes en een boeiende kijk op het ontwerpproces. Single-pager met meeschalend "responsive design" voor maximaal bereik over verschillende beeldschermformaten. Supersnelle en betrouwbare wereldwijde hosting op Amazon's Content Distribution Network CloudFront.

Techniek: HTML5, CoffeeScript, Backbone.js, jQuery/Zepto.js, Python/Django, Amazon S3 + CloudFront

L1nda App (2012-2014)

Mobiele app voor Google Android en Apple iOS apparaten. Klant van het eerste uur L1nda timmert hard aan de weg in horecaland en wilde ook Androidgebruikers bedienen met hun eigen app. Wij mochten met onze eigen HTML5 app-architectuur een volledig nieuwe app voor iOS en Android maken. De bestaande functionaliteit is meteen flink uitgebreid: van alleen-lezen van het rooster nu naar lezen én schrijven van gewerkte uren en pauzes.

Techniek: HTML5, PhoneGap/Cordova, CoffeeScript, Backbone.js, jQuery

VNCI (2012-2013)

Samen met Somehow voor de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie een site die letterlijk de chemische bedrijven in Nederland op de kaart zet! Leuk onderdeel: je kan de ingrediënten van ingrediënten afspeuren tot je bij de bron komt - verf, bijvoorbeeld. Dat bestaat uit polyurethaan polymeren, die weer worden gemaakt met formaldehyde, enzovoort.

Techniek: Google Maps, HTML5, jQuery, Python/Django

Stepaday (2011-2012)

Diëetplatform voor Sanoma Media. Organisatie (Scrum) door strategisch online marketing bureau DLVR, waardoor we fijn mochten samenwerken met Amstermama, Jasper Fassaert, Sascha Spijker en Florus van Beek. Zelf hadden we front-endveteraan Marcel Beumer meegenomen.

Techniek: HTML5, JavaScript (jQuery), Python, Django

Centraal Museum Utrecht (2011-2012)

Update: de site heeft een Red Dot Award gewonnen!

Dwaal online door de volledige collectie of verfijn je zoekopdrachten middels faceted search. Tweetalig met goeie ondersteuning voor kleinere schermen op mobiele telefoons en tablets. Veel sociale media en een tagging game. Samen ontwikkeld met Django-partner Fabrique.

Techniek: Python, Django, Solr, JavaScript (jQuery), Adlib

Citowoz (2011-2012)

Uitgebreid nieuws prikbord met RSS feed en uitgekiende onderhoudsmogelijkheden: "Je kan echt alles zelf doen in dit CMS! Extreem positief ten opzichte van ons vorige CMS :-)" (Nienke Dolfing, Citowoz). Samen met Joost Kuijpers.

Techniek: Python, Django, JavaScript (jQuery)

Rotterdams Philharmonisch Orkest (2011-2012)

Het stokje overgenomen van onze Django-partner Fabrique. Veel kleine en minder kleine verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en sociale media.

Techniek: Python, Django, JavaScript (jQuery)

Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT; 2011)

Reorganisatie van front-end code voor ondersteuning mobiele apparaten en betere onderhoudbaarheid.

Techniek: HTML en CSS for mobiel, JavaScript

L1NDA (2010-2011)

Technisch advies (inclusief vieze handen) op het gebied van database-migraties, test-driven development en performance-verbeteringen.

Techniek: Python, Django, MySQL

Meer voorbeelden?

Voordat we Goeie Jongens werden, werkten we al zes jaar nauw samen. In die tijd raakten we goed op elkaar ingespeeld. We werkten aan projecten voor onder andere ANP, Achmea, D-Reizen, Interpolis, MoneYou Hypotheken, OHRA, Thomas Cook, Unigarant en Wehkamp. Als we niet samen op de ontwikkeling zaten, zorgden we ervoor dat we elkaar regelmatig op de hoogte brachten van zowel de technische uitdagingen als de projectvoortgang.